Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED)

Türkiye’de açıkhava ve endüstriyel reklam sektörünün tek temsilcisi olan ARED, 2000 yılında kurulmuştur. ARED, açıkhava ve endüstriyel reklamcıları bir çatı altında toplamak, üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak, dünyada hızlı bir şekilde gelişen teknolojik yenilikleri takip ederek sektörün dünya standartlarını yakalamasına katkı sağlamak, endüstriyel reklam sektörünü özel ve resmi kurum ve kuruluşlarda, yurt dışında temsil etmek ve sektörün sorunlarına çözümler bulmak amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. ARED’in Yönetim Kurulu Başkanı Şahin ACAR’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Sektörel fuarlar, sektörel dergiler, araştırma ve köşe yazıları.

Daha fazla bilgi için: https://www.ared.org.tr/

Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD)

Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD), 6 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. İlk kuruluş adımları Bursalı ağaç işleme makine ve yan sanayisi iş insanları tarafından, temelleri de Avrupa’daki sivil toplum kuruluşlarının yapılanmaları örnek alınarak atılan AİMSAD’ın misyonu, ağaç işleme makineleri ve yan sanayisinin imalatı ve temsilciliği konusunda faaliyet gösteren üye firmalar arasında iş birliği, dayanışma ve bilgi alışverişi sağlamak; üyelerinin ekonomik, mali, hukuki, idari, teknolojik, imalat, ihracat ve ithalat ile ilgili sorunlarını çözümlemeye yönelik çalışma ve teşebbüslerde bulunmak; Türkiye’de ve dünyada ağaç işleme makineleri ve yan sanayi mamulleri pazarını geliştirerek en ileri seviyeye çıkarmaktır. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı İsmet TOKTAŞ’dır.

Başlıca faaliyetleri: Eğitimler, araştırma ve yayınlar, fuar ve toplantılar, yayınlar, yurtiçi ve yurtdışı etkinlikler.

Daha fazla bilgi için: https://www.aimsad.org/

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD)

1972 yılında kurulan Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD), Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayii’nin öncü ve yenilikçi girişimcilerini dayanışma temelinde bir araya getiren; onları ulusal ve uluslararası platformlarda temsil eden bir kurum olarak, üyelerine küresel rekabete yönelik eğitim, enformasyon, organizasyon ve strateji desteği sağlar. Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan BULGURLUOĞLU’dur.

Başlıca Faaliyetleri: Fuarlar, bilirkişi hizmetleri, sektörel araştırmalar ve eğitimler.

Daha fazla bilgi için: https://www.aysad.org.tr/

Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği (KOTEDER)

Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği, payları Borsa’da işlem görmekte olan, sektörlerinde önde gelen halka açık şirketlerin yöneticileri tarafından 2002 yılında kurulmuştur. KOTEDER, ülke kalkınmasında itici gücün özel girişime dayalı halka açık anonim ortaklıklar olduğu fikrini savunur ve pay senetleri veya pay senedi dışındaki diğer sermaye piyasası araçları ihracı ile halka açılmaların özendirilerek sermayenin tabana yayılması için gönüllü çalışmalar yapar. Ülkemizdeki halka açık olan ve halka açılmak için yola çıkan şirketlerimizin temsilcisi olarak, üye şirketlerin ve paydaşların faaliyetleriyle ilgili ihtiyaç, sorun, talep, görüş ve çözüm önerilerini düzenleyici otoritelere iletir. Yönetim Kurulu Başkanı Nalan ERKARAKAŞ’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Eğitimler, yuvarlak masa toplantıları, danışmanlık hizmetleri.

Daha fazla bilgi için: http://www.koteder.org.tr/

Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER)

İthalat ve ihracat alanında şirketlerde görev yapan profesyoneller, lojistik faaliyet gösteren şirketlerde görev yapan profesyoneller, Gümrük müşavirleri ve yardımcıları ile bünyelerinde çalışan profesyoneller veya bunların dışında kalan dış ticaret üzerine muhtelif faaliyetlerde veya görevlerde bulunan profesyoneller ile Türkiye’nin dış ticaretinin gelişmesine yönelik ortak çalışmalar yürütmek amacıyla kurulmuş bulunmaktadır. Dış ticaretin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız derneğimizi yaşama geçirdik diyerek yola çıkan dış ticaret gönüllüleri, yeni bir oluşum olan “Dış Ticarete Yön Verenler” derneği altında buluşmuştur. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan ÇINAR’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Toplantı serileri, konferanslar, çalıştaylar

Daha fazla bilgi için: https://www.disyonder.org.tr/

Daha İyi Yargı Derneği (DİY)

2015 yılında kurulan Daha İyi Yargı Derneği (DİY); demokrasinin direği olan Yargı’yı ve işlevini iyileştirmek için çalışan, bu doğrultuda faaliyet gösterirken ilgili resmi ve özel ku rumlar ile sivil toplum kuruluşları, hakimler, savcılar, avukatlar, diğer adli görevliler, akademisyenler, iş ve çalışma dünyası temsilcileri de dahil olarak yargımızın tüm paydaşlarını ve ilgilenen her kişi ve kesimi kapsamak, ortak bir zeminde buluşturmak, çok sesli düşünüp farklılıklar arasında mutabakat sağlayarak yenilikçi, ilerici ve iyileştirici somut çözümler üretmek ve hayata geçirmek için çaba gösteren, yeni anayasa ve yasa çalışmalarına yargıreformu amaçlı öneriler getirerek katkı veren bir kuruluştur. Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mehmet GÜN’dür.

Başlıca Faaliyetleri: Toplantı serileri, konferanslar, çalıştaylar.

Daha fazla bilgi için: http://www.dahaiyiyargi.org/

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD)

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekimanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), endüstriyel mutfak, çamaşırhane ve servis ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren firmaları bir araya getiren bir ekonomik sektör örgütüdür. 1991 yılında kurulan TUSİD, sektörünün ilk ve tek kuruluşudur. Derneğin yaklaşık 145’den fazla firmayı temsilen 300’e yakın üyesi bulunmaktadır. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü KAPLANGI’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Fuarlar, konferanslar, yayınlar.

Daha fazla bilgi için: http://www.tusid.org.tr/

Elektrik ve Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD)

Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD), 22 Şubat 2000 tarihinde tamamen katılımcı mühendis ve firmaların desteği ile çaba gösteren bağımsız bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak çalışmalarına başlamıştır. Elektrik Tesisat Mühendisliği’nin ve meslek uygulamalarının en az kabul edilebilecek seviyelerde ilerleme ve gelişiminin hayata geçirilmesi için; teknolojik gelişmelerle Akademik, Teknik, Kamu ve Sektör kaynaklarından faydalanıp hep birlikte Elektrik Tesisat Mühendisliği ve Mühendislik Kuruluşlarının gelişmesine yönelik çalışmalar yapmak ve programlar geliştirmek amaçlanmaktadır.Dernek Başkanı Cemil TOPAK’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Seminerler, paneller, fuarlar, yayınlar.

Daha fazla bilgi için: https://etmd.org.tr/

Etik ve İtibar Derneği (TEİD)

ııEtik ve İtibar Derneği (TEİD), iş etiğinin Türkiye’ de faaliyet gösteren tüm şirketlerin yazılı kültürünün temel taşı haline gelmesini sağlama hedefiyle ülkemizin ileri gelen şirketleri tarafından 2010 yılının Mayıs ayında kurulmuştur. Etik, itibar ve uyum risklerinin etkin yönetimi, dürüstlük, hesap verebilirlik ve şeffaflık konularında farkındalık düzeyinin arttırılması ve iş etiğinin şirketlerin iç kültürü haline gelmesini sağlamak Derneğin amaçları arasındadır. 11 kurucu üye ile faaliyete geçen Etik ve İtibar Derneği (TEİD)’in bugün itibariyle kurumsal üye sayısı 200’ü aşmıştır. Yönetim Kurulu Başkanı Menteş ALBAYRAK’dır.

Başlıca faaliyetleri: Etik Zirvesi, webinarlar, yayınlar.

Daha fazla bilgi için: https://www.teid.org/

Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER)

Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER), kurulduğu 2010 yılından bu yana enerji verimliliği sektörünün sağlıklı olarak gelişmesi için çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Binalar ve endüstriyel tesislerde kanunda belirtilen görevleri yerine getirmek üzere eğitim-sertifika almış ve yetkilendirilmiş; Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri ,enerji yöneticileri ile diğer ilgili sektörel dernek-kurum kuruluş-banka ve üretici-uygulayıcı şirketleri bir araya getirmeyi hedeflemektedir. EYODER, sektörün gerçek gücünü ortaya koyabilmek ve güç birliğini sağlamak amacıyla, enerjinin yönetilmesinin zorunlu olduğuna inanan ve sektörde yer alan tüm gerçek ve tüzel kişiler ile de yakın temaslarda bulunmakta ve çalışmalarına destek vermektedir. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Onur ÜNLÜ’dür.

Başlıca Faaliyetleri: Fuarlar, konferanslar, yayınlar.

Daha fazla bilgi için: http://www.eyoder.org.tr/

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD)

GYİAD, genç iş insanları ve yöneticilerinin siyasi ve ekonomik etkisini artırmak için çalışmalar yapan, yaratıcı girişimcilik projelerini destekleyen ve hızla büyüyen, etkili ve öncü bir sivil toplum örgütüdür. GYİAD, 1986 yılında genç iş insanları ve yöneticilerinin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm üretmek ve onları çeşitli platformlarda temsil etmek amacıyla kurulmuştur. GYİAD, toplum üzerinde genç iş insanları ve yöneticilerinin siyasi ve ekonomik etkisini artırmak için çalışmalar yapan, yaratıcı girişimcilik projelerini destekleyen ve hızla büyüyen, etkili ve öncü bir sivil toplum örgütüdür. GYİAD, sosyal sorumluluk projeleri üretmek, üyeler arası ticari ilişki ve iş birliğinin artırılması yönünde çalışmalar yapmak ve sektörle sorunların çözümüne yönelik projeler geliştirmek üzere faaliyetlerini sürdürmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ÖZER’dir.

Başlıca Faaliyetleri: GYİAD Akademi Programı, eğitimler, projeler, çalışma grupları, konferanslar.

Daha fazla bilgi için: http://www.gyiad.org.tr/

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)

GYODER 1999 yılında, Türkiye’deki gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) mevcut ve kurulmakta olan temsilcileri tarafından kurulmuştur. “Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” olarak sektörün tüm alt açılımlarını aynı çatı altında toplayan GYODER, 22 Haziran 2021 tarihinde düzenlenen 21. Olağan Genel Kurul Toplantısında, GYODER’in açılımının genişletilmesine, kimliğinin günümüz çizgisine taşınarak daha çağdaş bir yapıya bürünmesi gerektiğine olan inançla, alanının önde gelen fikir ve uygulama platformu olarak, GYODER’in mevcut algısını koruyarak Derneğin markalaşma sürecini kolaylaştırmak ve algısını güçlendirmek amacıyla ismini Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği olarak değiştirmiştir. GYODER, gayrimenkul sektörünün algısını güçlendirerek gelişimini desteklemek, sektöre kalite, kontrol ve eğitim konularında standartlar getirmek amacıyla her gün güçlenerek yoluna devam etmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KALYONCU’dur.

Başlıca faaliyetleri: Gayrimenkul Zirvesi, toplantılar, yayınlar.

Daha fazla bilgi için: https://www.gyoder.org.tr/

Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER)

Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER), hububat ticareti ile uğraşan firmaları aynı çatı altında toplamak ve tahıl ticaretinde sektör ve ülke menfaatlerine katkıda bulunacak uygulamalara öncülük etmek amacıyla kurulmuştur. Bu çerçevede sektörün uluslararası entegrasyon ve rekabet gücünün arttırılması için çalışmalarda bulunur, kamu ve özel sektör arasındaki eşgüdümü sağlar, kamuoyu ve resmi kuruluşlar nezdinde sektörü temsil eder, tahıl ticaretini ilgilendiren sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyu ve ilgili mercilere duyurur,üyeleri arasında ticaretin geliştirilmesi, ortak etik kurallar ve kontratlar oluşturulması için faaliyetlerde bulunur. Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem EREN’dir.

Başlıca Faaliyetleri: Konferanslar, raporlar.

Daha fazla bilgi için: https://www.hubuder.org.tr/

Habitat Derneği

Habitat Derneği dijitalleşen dünya ile uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde, toplumsal kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler üreten bir sivil toplum kuruluşudur. 1997 yılından bu yana Habitat, Türkiye’nin 81 ilinde binlerce gönüllüsüyle din, dil, ırk, siyasi görüş, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ayrımı gözetmeksizin, toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar yürütmektedir. Dezavantajlı grupların kendilerini gerçekleştirebilmeleri için çağın gerektirdiği dijital becerilerle donanması, fırsatlara erişiminin sağlanması, karar alma süreçlerine katılımının desteklenmesi, toplumsal ve çevresel duyarlılıklarının artırılması konularında çalışmalar yürüten Habitat, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı desteklemektedir. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Sezai HAZIR’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Projeler, eğitimler, toplantılar.

Daha fazla bilgi için: https://habitatdernegi.org/

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD)

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) 2017 yılında kurulmuş olup merkezi Ankara’dadır. İKSD ülkemizin kalkınması, uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzün ve ihracatımızın arttırılması, sektörün sorunlarını çözümleme ve sektörel iş birlikleri geliştirme, eğitim ve farkındalık amaçlı proje ve aktiviteler planlayıp gerçekleştirme konularında çalışmalar yürütmeyi hedeflemektedir. Amaçları doğrultusunda; Bakanlıklar, resmi ve özel kurumlar, TSE, Odalar ve Borsalar, İhracatçı Birlikleri, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlarla beraber çalışan, kâr amacı gütmeyen bağımsız sivil toplum kuruluşudur. İKSD; İskele ve Kalıp sektörünün önde gelen firmaları ve paydaşları tarafından temsil edilmektedir. Üye firmaların tümü; standartlar doğrultusunda üretim yapan gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte önemli konut, baraj, ticari bina, havaalanı, köprü,hastane, avm, yol, metro, endüstriyel projeler vb. inşaatlarında proje, danışmanlık, malzeme satışı, kiralama ve satış sonrası destek hizmeti vermektedirler. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay TÜFEKÇİ’dir.

Başlıca faaliyetleri: Bültenler, yayınlar eğitimler ve projeler

Daha fazla bilgi için: https://www.iksd.com.tr/

İnşaat ve Kadın Derneği (İVKAD)

İnşaat ve Kadın Derneği (İVKAD) 2009 yılında, Kadınların inşaat sektöründeki varlıklarını güçlendirmek, statülerini artırmak ve inşaat sektöründe kadın istihdamının artmasına katkıda bulunmak; Bu sektörde çalışan veya çalışmak isteyen kadınlar arası diyalog, iletişim, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, toplumun tüm kesimlerinden kadınlarla ortak bir platformda bir araya gelip, yasalara uygun faaliyetlerde bulunmak ve çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuştur. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Yük.Mimar Aysel CAN EKŞİ’dir.

Başlıca Faaliyetleri: Seminerler, eğitimler, yayınlar.

Daha fazla bilgi için: http://www.ivkad.org/

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED)

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), 1993 yılında, gelişen Türk meyve suyu sektöründe faaliyet gösteren firmaları aynı çatı altında toplamak üzere kurulmuştur. Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) bünyesinde 45 üye firma bulunmaktadır. MEYED tarım, gıda sanayi, sağlık gibi konulardaki paydaşları, konusunda uzman akademisyenler ile sektörün profesyonellerini bir araya getirdiği ilk günden bu yana, sektörün sorunlarına ortak çözümler sunmak ve endüstrinin gelişmesi için katkı sağlamaktadır. Dernek Başkanı Ozan DİREN’dir.

Başlıca Faaliyetleri: Zirveler, sektörel raporlar.

Daha fazla bilgi için: http://www.meyed.org.tr/

İstanbul Tahkim Derneği (İSTA)

İstanbul Tahkim Derneği (İSTA); hakem, taraf vekili, bilirkişi ve sair sıfatlarla tahkim alanında faaliyet gösteren avukatlık bürolarını, hukukçuları, avukatları, akademisyenleri, bilirkişileri ve sektör uzmanlarını çatısı altında bir araya getiren, ihtisas derneği niteliğinde bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek, Türkiye’de tahkimi tanıtmak ve yaygınlaştırmak, İstanbul’u dünyanın sayılı tahkim merkezlerinden biri haline getirmek için çalışmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mehmet GÜN’dür.

Başlıca Faaliyetleri: Raporlar, zirveler, konferanslar.

Daha fazla bilgi için: https://ista.org.tr/tr

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD)

11 otomotiv üreticisi firmanın bir araya gelmesi ile 11 Ocak 1974 tarihinde ilk kuruluş toplantısını gerçekleştiren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 13 üye firması ve geniş uzman kadrosu ile ülkemiz Otomotiv Sanayii’ni geliştirmeye ve mobilite dünyasındaki payını arttırmaya yönelik çalışmalarını başarı ile 48 yıldır sürdürmektedir. OICA (International Organization of Motor Vehicle Manufacturers) üyesi ve ACEA (The European Automobile Manufacturers’ Association) Liaison Commitee temsiliyeti olan OSD, ülkemiz Otomotiv Sanayii’ni uluslararası platformda temsil etmektedir. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı, Tofaş CEO’su Cengiz EROLDU’dur.

Başlıca Faaliyetleri: Raporlar, konferanslar, toplantılar.

Daha fazla bilgi için: http://www.osd.org.tr/

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD)

Otomotiv sektöründe yerli ve ithal markaları çatısı altında toplayan Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) 1987 yılında kurulmuştur. Derneğin 2022 yılı itibariyle 44 tane uluslararası markayı temsil eden 27 üyesi bulunmaktadır. ODMD’ nin Türkiye’ de kara taşıtları sahipliğini artırarak sektörün devamlılığını ve gelişmesini sağlamak gibi bir vizyonu; Üyelerin menfaatleri doğrultusunda, üyeleri her kesimde temsil etmek, sektörün ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlara çözüm üretmek, sektör bilgilerini doğru ve güvenilir şekilde değerlendirip, ileterek kamuoyu oluşturmak ve sektörle ilgili mevzuat oluşumuna doğrudan katkıda bulunmak gibi bir misyonu vardır. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar BOZKURT’dur.

Başlıca Faaliyetleri: Fuarlar, toplantılar, yayınlar.

Daha fazla bilgi için: https://www.odmd.org.tr/

Profesyonel İş Kadınları Derneği (PWN İstanbul)

PWN (Professional Women’s Network), 1996 yılında Paris’te kurulmuş toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve cinsiyet dengeli bir toplumun oluşması için iş hayatındaki kadınların istihdamını ve kariyer gelişimini destekleyici faaliyetler üreten, online ve yüz yüze faaliyet gösteren global bir sivil toplum kuruluşudur. Avrupa, Amerika ve Asya kıtasında 20 ülkede 31 şehir ağına sahiptir. PWN İstanbul ise bu küresel bir ağın parçası ve en büyük beş şehir ağından birisidir ve İstanbul’da 2013 yılından bu yana kadınların iş hayatında sürdürülebilir bir şekilde var olmaları ve yükselmelerini destekleyen gönüllü bir kuruluş olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız BOZKURT ÖZCAN’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Atölyeler, seminerler, mentörlük hizmetleri.

Daha fazla bilgi için: http://pwnistanbul.net/

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER)

Türkiye plastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek bir çatı altında toplamak amacıyla 1969 yılında kurulan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) yaklaşık 500 üyesiyle plastik sektörünün en etkin sivil toplum örgütlerinden biridir. Derneğin hedefleri Türk plastik sektörünün hammadde sorununa yönelik projeler geliştirmek,sektörün katma değer üretecek yapıya kavuşturmasına yönelik çalışmalar yapmak,haksız rekabet uygulamalarına karşı tedbirler geliştirmek,sektörün, kamuoyunda doğru algı ile bilinirlik kazanmasına yönelik projeler geliştirmek,ağ ilişkilerini geliştirmek,sektöre yönelik iç ve dış ticareti artırıcı organizasyonlar yapmak,eğitim kurumları ile sanayi arasında işbirliğinin sağlanmasında öncü adımlar atmak ve sektör standartlarının belirlenmesine ve etik değerlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk GÜLSÜN’dür.

Başlıca Faaliyetleri: Fuarlar, eğitimler, seminerler, yayınlar, projeler.

Daha fazla bilgi için: https://www.pagder.org/

Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği’nin (TEDAR)

Aralık 2013’te kurulan Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği’nin (TEDAR) amacı; T.C. Anayasası ve ilgili kanuni esaslara uygun olarak, Rekabet Hukuku düzenlemelerine aykırılık içermeyecek şekilde, tedarik zinciri yönetimi prensipleri ve iyi uygulamalarını aktararak, iş dünyasının beklentilerine katkıda bulunmaktır. TEDAR’ın çalışma alanları; tedarik zinciri yönetimi prensiplerini ülkemizde oluşturmak ve tedarik zinciri yönetimi ile ilgili meslek ve bilimin gelişmesine katkıda bulunmak, profesyonelleri bir araya getirip görüş alışverişinde bulunmalarını ve iyi uygulamaları paylaşmalarına katkı sağlamak, tedarik zincirinde sürdürülebilirlik prensibinin benimsenmesini sağlamak, tedarik zinciri yönetimindeki stratejik konular hakkında çalışmalar yürütmek, üyelerin tanışmasını, dayanışmasını, aralarında iletişim kurulmasına yönelik imkanlar ortaya koymak ve Türkiye’de tedarik zinciri yönetimi geliştirme ve destekleme çalışmaları konusunda bilgilenmelerini sağlamaktır. Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul GÜNAL’dır.

Başlıca Faaliyetleri: TEDAR Dergisi, konferanslar, eğitimler, toplantılar, Üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ile iş birlikleri

Daha fazla bilgi için: http://www.tedar.org.tr/

Şarap Üreticileri Derneği

Şarap Üreticileri Derneği 1976 yılında kurulmuştur.Merkezi Çankaya/Ankara’da bulunan Şarap Üreticileri Derneği’nin amaçları arasında şarap üretimi yapan veya şarap üretimi sektörü ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgisi bulunan, şarap sektörüne girdi sağlayan, gerçek veya tüzel kişilerden oluşan üyelerinin bilgi, tecrübe, teknik ve sair alanlardaki gelişimlerine yardımcı olmak, tüketicileri bilinçlendirmek, şarap sektörü ile tüketicilerin ilişkisinin uyumlu gelişmesine yardımcı olmak, üyelere mevzuattaki değişiklikler ve uygulamaları ile ilgili bilgi vermek, üyelerin haklarını korumaları için hukuki yardım yapmak, mevzuattaki değişiklikler ve uygulamalarla ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdinde girişimlerde bulunmak vardır. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Necati BAŞMAN’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Toplantılar, araştırmalar.

Daha fazla bilgi için: http://www.sarapureticileri.org/

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD)

1971 yılında kurulan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar.Genel Merkezi İstanbul’da olan TÜSİAD’ın Ankara’da temsilciliği, Brüksel, Washington D.C., Berlin, Londra, Paris’te uluslararası temsilcilikleri, Çin, Silikon Vadisi ve Körfez ağları bulunmaktadır. TÜSİAD, Avrupa özel sektörünün temsilcisi olarak kabul edilen şemsiye örgüt Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu’nun (BusinessEurope) 1987 yılından bu yana üyesidir. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan TURAN’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Kongreler, raporlar, konferanslar.

Daha fazla bilgi için: https://tusiad.org/tr/

Teknolojide Kadın Derneği (WTECH)

Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) 2019 yılında aynı hedefte ilerleme niyetiyle bir araya gelen 75 Kurucu Kurumsal Üye ile birlikte kurulmuştur. İnsana teknolojide uzmanlık ve yetkinlik kazandırmak, özellikle teknoloji alanında sayıca az ve motivasyonu düşük kadınların bu sektörde yetişmesi, uzman ve yetkin üreten konumuna gelerek istihdama dahil olması hedefi ile %80 kadın %20 erkek kotası ile çalışmaktadır. WTECH kuruluşu sonrası kısa süre içerisinde 160’ı aşkın üye sayısına ulaşmıştır ve 3 odak noktası çerçevesinde faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Bunlar eğitim, sürdürülebilirlik ve araştırma & ölçümlemedir.Derneğin Kurucusu aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Zehra ÖNEY’dir.

Başlıca faaliyetleri: Wtech platformu, eğitimler, projeler araştırmalar, toplantılar.

Daha fazla bilgi için: https://www.teknolojidekadin.org/

Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği (TFYD)

Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği (TFYD), fuarcilik mesleğinde faaliyette bulunan kuruluşların dayanismasini, birliğini, yapici ve geliştirici amaçlara yönelik faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri platformu saglamak ve meslek disiplinlerini olusturmak amaciyla 1997 yılında İstanbul’da kuruldu. Derneğin amacı, üyelerinin haklarını korumak, üyeleri için eğitici toplantı, yayın ve seminerler hazırlamak, fuarlara katılan firma elemanlarına eğitim seminerleri vermek, Türkiye’deki fuarcılık sektörünün yurt dışına açılmasını sağlamak, fuarcılık sektörüne hizmet veren mesleklerle ilişkileri geliştirmek, fuarcılıkla ilgili araştırmalar yaparak üyelerini bilgilendirmek, verilen hizmetlerin uluslararası standartta olmasını sağlamak, lisans ve teknoloji transferleri konularında üyelerine yardımcı olmak, üyelerinin görüşlerini alarak yetkili merciler nezdinde girişimlerde bulunmak, fuarcılık konularını geliştirip arttırarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Derneğin başkanı Bülent ÜNAL’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Fuarlar, raporlar, toplantılar.

Daha fazla bilgi için: http://www.tfyd.org.tr/

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD)

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), 1970 yılında, öncelikle Türk çelik sanayiini gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak ve dünyadaki gelişmelere her yönden ayak uydurabilecek bir yapıya kavuşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Derneğin, Türkiye’deki ham çelik üretiminin yüzde 95’ini gerçekleştiren, üretici kuruluşlardan oluşan 25 üyesi bulunmaktadır. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat TOSYALI’dır.

Başlıca Faaliyetleri: TÇÜD Çelik Dergisi, araştırma/görüş yazıları,

Daha fazla bilgi için: http://celik.org.tr/

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN)

1972 yılında kurulan İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), Gelecek İnsan Konuşursa Başlar mottosuyla, Türkiye’de yönetim ve insan kaynakları alanlarına öncülük etmektedir. Her yıl düzenlediği İnsan Yönetimi Kongresi ile gündemi belirleyen PERYÖN, en saygın uluslararası isimleri binlerce katılımcı ile buluşturur. İnsana Değer Ödülleri ile en iyi uygulamalara sahip kuruluşları onurlandırır ve güçlü bir değerlendirme aracı sunar. Yaklaşık 4000 üyesi ve Ege, İç Anadolu, Trakya, Güney Marmara Şubeleri; Gaziantep ve Akdeniz temsilcilikleri, geniş katılımlı danışma, çalışma grupları ve PERYÖN Genç ile katılımcı ve gönüllülüğe dayanan bir güçle tüm Türkiye’ye seslenmektedir. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ebru TAŞCI FİRUZBAY’dır.

Başlıca faaliyetleri: Kongreler, PY Dergi, Yayınlar, PERYÖN Akademi

Daha fazla bilgi için: https://www.peryon.org.tr/

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD)

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD), Türkiye’deki halkla ilişkiler uzmanlarını bir çatı altında toplayarak meslek içi dayanışma sağlamak, mesleğin tanınması, yerleşmesi ve gelişmesi yolunda çalışmalar yapmak üzere 1972 yılında kurulmuştur. Vizyonu “Türkiye’de Halkla İlişkiler sektörünün en güçlü sesi ve uluslararası platformda mesleki referans noktası olmak” olan TÜHİD’in misyonu ise “halkla İlişkiler mesleğinde etik kodları ve profesyonel standartları geliştirmek, benimsetmek ve gözetmek; üyeleri, iletişim alanındaki diğer meslek örgütleri ve paydaşları ile ulusal ve uluslararası meslek etiği ilkelerine, dayanışmaya, bilgi alışverişine ve etkileşime dayalı ve sürekli gelişim odaklı bir iletişim ortamı yaratmak ve halkla İlişkiler mesleğinin itibarını yükseltmek ve bir yönetim bilimi olarak benimsenmesini sağlamak”tır. Yönetim Kurulu Başkanı İpek ÖZGÜDEN ÖZEN’dir.

Başlıca Faaliyetleri: Altın Pusula Ödülleri, konferanslar, seminerler.

Daha fazla bilgi için: http://www.tuhid.org/

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Kadının sadece ekonomik olarak değil politik ve sosyal olarak da güçlenmesini hedefler. Kuruluşundan bu yana yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde kamu, özel sektör ve sivil topluma mensup pek çok paydaşla, bu amaca yönelik proje ve çalışmalar geliştirmekte ve yürütmektedir. Yaklaşık 400’ün üzerinde üyesi bulunan KAGİDER, vizyonu ve misyonu doğrultusunda, kadın girişimcilerin güçlenmesi için eğitim ve mentorluk desteği vermekte, kadının ekonomik konumunun güçlenmesi ve kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda savunu çalışmaları yapmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı Esra BEZİRCİOĞLU’dur.

Başlıca Faaliyetleri: Projeler, mentörlük programları, konferanslar.

Daha fazla bilgi için: https://www.kagider.org/

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD)

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), kurulduğu 1984 yılından bu yana inşaat sanayisini yurt içi ve yurt dışında temsil eden bir sivil toplum örgütüdür. Dernek sektörün gerçek gücünü ortaya koyabilmek ve güç birliğini sağlamak amacıyla sanayici üyeler yanında sektör dernekleri ve paydaş üyeleri de üyeliğe kabul ederek, Türkiye’de örneği olmayan bir çatı kuruluş olarak örgütlenmiştir. 86 büyük şirket, 55 dernek ve 4 üniversite üyesi ile sektöründe 32 binden fazla noktaya etkin bir şekilde ulaşan Türkiye İMSAD, Türk inşaat malzemeleri sanayisini bir bütün olarak ele almayı, sürdürülebilir büyümeyi ve gerek yurt içinde gerekse yurt dışında işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun KÜÇÜKOĞLU’dur.

Başlıca Faaliyetleri: Gündem Buluşmaları, Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Sektör Toplantıları, Webinarlar, Eğitimler, Projeler, Sektörel Raporlar, Endeksler, Türkiye İMSAD Dergi, Çalışma Grupları ve Komite Faaliyetleri.

Daha fazla bilgi için: https://www.imsad.org/

Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD)

1986’da kurulan Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD), özverili çalışmalarla kendine düşen görevleri yerine getirmeye çalışır ve Türk Kimya Sanayiini dış ülkelere tanıtmaya, ilim ve araştırma seviyesini yükseltmeye gayret eder. TKSD kimya sanayiinin ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunmak bulunur. En önemli Varoluş amacımız; sektörün genel ve güncel sorunlarını; siyasi otoriteler, bakanlıklar, resmi kuruluşlar nezdinde dile getirerek, benzer amaçla kurulmuş Sivil Toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak, medyanın da desteğini alarak, çözüm üretmektir. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk ERCEBER’dir.

Başlıca Faaliyetler: Toplantılar, eğitimler, yayınlar, görüş yazıları, konferanslar.

Daha fazla bilgi için: http://www.tksd.org.tr

Türkiye Kalite Derneği (KalDer)

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Türkiye’deki belli başlı sanayi grup temsilcilerinin bir araya gelmesiyle, 1991 yılında kurulmuştur. KalDer sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olmak amacıyla çalışmaktadır. KalDer kuruluşundan beri amaç olarak, çağdaş kalite felsefesinin ülkemizde etkinlik kazanması ve yaygınlaştırılmasını, ülkemizde kalite bilincinin yerleştirilmesini, kaliteli çalışmanın teşvikini, dış piyasada rekabet olanaklarımızın artırılmasını,sanayi ve hizmet sektörüne bu konuda teknik yardım ve koordinasyonun sağlanmasını benimsemiştir. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz BAYRAKTAR’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Kalite Kongresi, Önce Kalite dergisi, eğitimler, çalıştaylar, sertifika programları.

Daha fazla bilgi için: http://www.kalder.org/

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM)

Sayıları ve kapasiteleri gittikçe artan özel sektör liman ve iskele işletmecilerinin sektörel sorunlarına ortak bir platformda çözüm aramak ve dayanışmayı sağlamak maksadıyla 1996 yılında Marmara Liman İşletmecileri Derneği (MARLİM) kurulmuştur. Dernek, 2002’de sınırlarını tüm Türkiye kıyılarındaki Liman İşletmecileri olarak değiştirmiş ve merkezini İstanbul’a taşımıştır. Temsil ettiği kuruluşların ülke ekonomisindeki yeri ve Türkiye çapında faaliyet göstermesi nedeniyle; dernek isminin önüne Türkiye ilave edilmiş ve kısa adı da TÜRKLİM olarak değiştirilmiştir. TÜRKLİM, konusunda faaliyet gösteren tek dernektir. Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki özel liman işletmelerinin temsil edildiği dernek konusunda referans-akreditasyon kurumu olarak görev yapmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın ERDEMİR’dir.

Başlıca Faaliyetleri: Yayınlar, belgelendirme merkezi, toplantılar.

Daha fazla bilgi için: http://www.turklim.org/

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD)

Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 2003 yılında gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulmuştur. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının, etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olma misyonuyla hareket eden TKYD, özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak kurumsal yönetim uygulamalarının gelişmesini hedeflemektedir. TKYD, UN Global Compact imzacısı ve ICGN üyesidir. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer SAKA’dır.

Başlıca Faaliyetler: Türkiye’de kurumsal yönetim anlayışının gelişimi için eğitimler ve projeler düzenlemek, Anadolu’nun farklı bölgelerinde gerçekleştirilen paneller ile konuya ilişkin farkındalık yaratmak, çeşitli çalışma grupları, uluslararası iş birlikleri ve çıkardığı yayınlar ile literatüre katkı sağlamak, farklı yönetim yapılarında hayata geçirilen iyi uygulamaların bilinir olması ve ödüllendirilmesi için Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi düzenlemek.

Daha fazla bilgi için: http://www.tkyd.org

Yanındayız Derneği

Yanındayız Derneği 2018 yılında evrensel insan hakları anlayışı çerçevesinde, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla kurulmuştur. Yanındayız Derneği’nin kısa adı “YANINDAYIZ”dır. YANINDAYIZ evrensel insan hakları anlayışı çerçevesinde, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve cinsiyete dayalı ayrımcılığa neden olan her türlü engel ve önyargı ile mücadeleye erkeklerin daha çok ve aktif katılımı yoluyla sağlanacak farkındalık ile, yasal düzenlemelerde gereken düzenlemelerin, kurumlarda ve toplum hayatında gereken dönüşümün gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaçlayan, demokrasiye, laik hukuk devletine bağlı, düşünce, inanç ve girişim özgürlüklerine saygılı bir dernektir. Yönetim Kurulu Başkanı Selen OKAY AKÇALI’dır.

Başlıca faaliyetleri: Eğitimler ve projeler

Daha fazla bilgi için: https://www.yanindayiz.org/

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 1974 yılında Türkiye kara nakliye sektörünün her türlü sorununu ulusal ve uluslararası platformda çözmek amacıyla bir araya gelen sektör temsilcileri tarafından bir meslek örgütü kimliğiyle kurulmuştur. 2001 yılında yapılan Olağan Genel Kurul seçimlerinde, EFQM Mükemmellik Modeli‘ne dayalı katılım esaslı yönetim modelini üyelere sunarak, sektördeki değişim beklentisine cevap veren Ömer Çetin NUHOĞLU, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Başlıca Faaliyetleri: UND’nin Sesi Dergisi, yayınlar, seminerler, eğitimler, projeler.

Daha fazla bilgi için: https://www.und.org.tr/

Yenibirlider Derneği

Yenibirlider Derneği, Türkiye’nin yeni nesil liderlerinden oluşan üyeleri ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş fikir önderlerinin desteği ile hayatın her alanında etkili olabilecek toplum liderlerini destekleme hedefiyle 2012 yılında kurulmuştur. Dernek, Türkiye’nin fark yaratan bireylerinin uluslararası rol modeller olmalarını sağlayacak, sıra dışı olanaklar sunan liderlik ekosistemini oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Yenibirlider, kapasite geliştirme programlarıyla fark yaratan bireylerin liderlik yetkinliklerini geliştirmeleriiçin alanlar yaratırken, mevcut liderler arasında köprüler kurarak karşılıklı etkileşimi ve dönüşümü kolaylaştırmaktadır. Bütün çalışmalarını, sektörler arası iş birliğini etkin hale getirmek üzerinden kurgulamaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı Cem GARİH’tir.

Başlıca faaliyetleri: Gelişim programları, eğitimler, yayınlar

Daha fazla bilgi için: https://yenibirlider.org/

Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği (YEKON)

Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği, ülkemizde yaratıcılığın lobisini yapmak, yaratıcı endüstrileri biraraya getirmek, yaratıcılığın değer-eder ilişkisini kurmak, kamu-bürokrasi nezdinde pozitif ayrımcılık yapılması için girişimlerde bulunmak üzere vakıf ve birliklerin katıldığı bir üst dernek olarak 2012 yılında kurulmuştur. YEKON; fikri ve sınai mülkiyete tabi yaratıcı endüstrileri bir araya getirmek, disiplinlerarası işbirliğini teşvik etmek ve geliştirmek, yaratıcılığın özenilen ve tercih edilen sosyal ve ekonomik değer haline gelmesi için küresel pazarlarda da rekabet edebilirliğini artırmak, yerel ve küresel yaratıcılık eğitimi konusunda geliştirici, nitelikli çalışmalar yapmak ve eğitim sistemini daha sorgulayıcı, yenilikçi ve yaratıcı bir iş gücüne dönüştürmek üzere faaliyetler gerçekleştirmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Eray Sertaç ERSAYIN’dır.

Başlıca faaliyetleri: Eğitimler, yayınlar ve projeler

Daha fazla bilgi için: http://www.yekon.org/

Yönderlik ve Koçluk Derneği (EMCC Türkiye)

EMCC Türkiye koçluk ve mentorluk hizmetlerini sunan profesyonelleri, bu hizmeti alan her türlü kişi ve kurumları, mesleki eğitim ve gelişim kurumları ve bu konuları araştıran akademisyenleri bünyesinde barındıran birleştirici bir kurumdur. EMCC Avrupa genelindeki mentorluk ve koçluk alanında başarılı uygulamaları teşvik etmeyi ve başarılı uygulama beklentilerini artırmayı hedeflemektedir. Her ülkede yerel ve özgün bir kurum olarak faaliyetlerine devam eden EMCC Türkiye, ülkemizde 2005 yılında kurulmuş bulunan Yönderlik ve Koçluk Derneği (EMCC T) ile temsil edilmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Demet UYAR’dır.

Daha fazla bilgi için: https://emccturkey.org/

YenidenBiz Derneği

İş hayatına çeşitli sebeplerden ara vermiş, eğitimli ve deneyimli kadınları iş hayatına hazırlamayı ve farklı iş modelleriyle iş hayatına geri kazandırmayı amaçlayan YenidenBiz Derneği, bu konuda farkındalık yaratmak ve fikir önderliği yapmak suretiyle Türkiye’nin ekonomik gelişimine ivme kazandırmayı hedeflemektedir. İş hayatına geri dönmek isteyen kadın adayların gelişimini desteklerken, diğer yandan da iş fırsatlarından haberdar olmalarını sağlamaktadır. Kurumlarda yetenekli ve deneyimli kadın adayların, işgücüne sağlayacağı artı değere yönelik farkındalığın artmasına katkıda bulunmaktadır. 

YenidenBiz aday havuzuna üniversite mezunu, 7 yıl ve üzeri iş tecrübesi olan, iş hayatına 6 ay ve üstü ara vermiş kadınların özgeçmişleri kabul edilip değerlendirilmektedir. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Özlem YEŞİLDERE’dir.

Daha fazla bilgi için: https://www.yenidenbiz.org/

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD)

Ocak 2017’de kurulan Yönetim Kurulunda Kadın Derneği’nin temel amacı, yönetim kurullarında kadın temsilini artırarak toplumsal kalkınmayı desteklemektir. YKKD, Yönetim Kurullarında eşit cinsiyet temsilinin toplumsal ve ekonomik faydası konusunda tüm paydaşlar nezdinde savunuculuk rolü üstlenmek ve kadınları bu yolda geliştirmek misyonu ile çalışmaktadır. Bu misyon çerçevesinde dernek, Yönetim Kurulunda Kadın Programı’nı yürütmektedir. YKKD bir yandan bu özgün programı devam ettirirken, yönetim kurullarında kadın temsil oranının artırılması yönünde iletişim, işbirliği, farkındalık ve bilgi paylaşım platformu olarak çalışmalarını hayata geçirmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Hande YAŞARGİL’dir.

Başlıca Faaliyetleri: Yönetim Kurulunda Kadın Programı, eğitimler, toplantılar, projeler

Daha fazla bilgi için: https://www.yonetimkurulundakadin.org/

Yönetim Danışmanları Derneği (YDD)

1991 yılında faaliyetlerine başlamış olan Yönetim Danışmanları Derneği (YDD), paydaşları ile değişen yönetsel teori ve uygulamaları paylaşmak ve bu değişimin bir parçası olmasını sağlamak amacı ile kurulmuş, gönüllü çalışan ve meslek odaklı bir Sivil Toplum Örgütü’dür. Kurulduğu günden bugüne giderek artan üye sayısı ile sektörün en eski ve köklü meslek örgütü konumunda olan YDD, faaliyetleri ve iş ortaklıkları ile ülkemizdeki yönetim danışmanlarını ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmektedir. YDD, iş dünyası ile yönetim danışmanlarının buluşma noktası olarak başta üretime ve katma değere dayalı ekonominin geliştirilmesi olmak üzere, stratejilerin oluşturulması ve standartların belirlenmesi ile ilgili çalışmalarına hızla devam etmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep TURA KALIN’dır.

Başlıca Faaliyetleri: Yönetim Danışmanlığı Sertifika Programı, CMC belgelendirme, eğitimler, seminerler.

Daha fazla bilgi için: https://www.ydd.org.tr/

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD)

Türkiye’de ve uluslararası alanda kara, hava, deniz, demiryolu ve kombine taşımacılığın yanı sıra liman işletmeciliği, antrepo ve depo hizmetleri, hızlı kargo ve paket taşımacılığı, gümrük müşavirliği faaliyetlerinde bulunan ve lojistik hizmet üreten firmaları aynı çatı altında toplayan UTİKAD, Türk lojistik sektörünün sesi olarak sektörü ve üyelerini yurt içi ve dışında pek çok platformda temsil etmektedir. UTİKAD sektörün ve üyelerinin uluslararası standartlarda ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarının yanı sıra Türkiye’de lojistik kültürün yerleşmesi ve gelişimi için eğitim faaliyetlerini yürütmektedir. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin’dir.

Daha fazla bilgi için: https://www.utikad.org.tr/

YÜK MÜHENDİSLİĞİ BİRLİĞİ (Yük Mühendisliği Gerektiren Kaldırma ve Taşıma Hizmetleri İşbirliği Derneği - YMB)

2007 yılında kurulan dernek, 2022 yılındaki yeni yapılanmasıyla birlikte dünyada ilk kez; kaldırma, taşıma, kaldırma ve taşıma, ağır kaldırma ve taşıma, proje taşımacılığı ve benzeri kavramlarla ifade edilmeye çalışılan uzmanlık alanını ‘Yük Mühendisliği Hizmetleri’ olarak tanımlayarak, sahiplenmiş ve bu alanda faaliyet gösteren uluslararası dernek ve kuruluşlara da öncülük etme sorumluluğunu da üstlenmiştir. Dernek ülkemizin yedi bölgesinde ve yurtdışında yük mühendisliği gerektiren kaldırma ve taşıma hizmetleri alanında faaliyet gösteren; ‘teknolojisi, insan kaynağı, makine parkı ile iş ve etik standartları yüksek, 152 firmanın üye olduğu bir dernektir. KHL International Cranes Magazine tarafından her yıl yapılan; ‘Dünyanın En Büyük Vinç Şirketleri ilk elli (IC-50)’ sıralamasında 2, ilk yüz şirketi (IC-100) arasında ise 4 Türk şirketi YMB üyesidir. YMB; Avrupa’da ESTA (Avrupa Anormal Karayolu Taşımacılığı ve Mobil Vinçler Birliği), Türkiye’de İTO ve SEDEFED üyesidir. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ALTUNKUM’dur.

Daha fazla bilgi için: https://ymbd.org/

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER)

Enerji sektöründe çok uluslu yapılar içinde yer alan, Türkiye’nin yanı sıra çeşitli AB ülkeleri (Almanya-İtalya-Litvanya-Yunanistan gibi), ABD ve Kanada’da faaliyet gösteren şirketler; ülkemizin enerji sektörünün yapısal gelişim ve dönüşüme yön vermiş yöneticiler ve akademisyenlerden oluşan kurucu kadrosuyla, H2DER Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği, enerjideki zorunlu dönüşümü idrak etmiş yetkin ve sorumlu üyeleriyle, enerji sektörünün sıfır karbon yolculuğunda, yeşil hidrojen üretimi ve fosil yakıtlar ile ikamesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay’dır.

Daha fazla bilgi için: https://h2der.org/

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER)

Züccaciyeciler Derneği 2004 yılında kurulmuş olup, porselen, seramik, cam, plastik, metal, ahşap sofra ve mutfak eşyasından hediyelik dekoratif eşya, endüstriyel mutfak ve elektrikli ev aletlerine kadar geniş bir yelpazeden oluşan ev ve mutfak eşyaları sektörünün çatı sivil toplum örgütüdür. Türkiye’nin hemen hemen her ilinde üyesi bulunan ZÜCDER’in Ankara, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya ve Sakarya illerinde temsilcilikleri de bulunmaktadır. Sektöründe faaliyet gösteren tüm üretici, ihracatçı, ithalatçı, toptancı ve perakendeciler, yaşadıkları sorunları iletebilecekleri, sorunlarına, çözüm arayabilecekleri, çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunabilecekleri disiplinli bir şekilde ve güvenle temsil edilebilecekleri bir derneğin çatısı altında yer almaktadırlar. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut ÖKSÜZ’dür.

Başlıca Faaliyetler: Fuarlar, Sektörel Ticaret Heyetleri, Alım Heyetleri, Zirveler, Seminerler, Raporlar, Dergiler, vs.

Daha fazla bilgi için: http://www.zucder.org.tr/